Wat Doen Bij Hersenschudding Kind? (Question)

Adviezen voor de dagen tot 2 weken na de val of klap

 1. Zorg dat uw kind de eerste dagen rustig doet als het nog klachten heeft.
 2. Op bed liggen hoeft niet.
 3. Let wat meer op uw kind.
 4. Laat uw kind de eerste dagen niet te veel naar een beeldscherm kijken, zoals televisie of computer.

Wat moet je doen als je kind een hersenschudding heeft?

Overtuig uzelf ervan dat uw kind elke keer volledig aanspreekbaar is en nog weet waar hij of zij is. Wanneer uw kind op andere wijze dan gebruikelijk wakker wordt of reageert (suffer wordt of gaat braken) of als uw kind buiten bewustzijn is geraakt, moet u direct 112 bellen.

Hoe weet ik of mijn kind een hersenschudding heeft?

Hersenschudding en andere symptomen Als een kind een hersenschudding heeft, zal hij, soms maar een paar seconden, flauwvallen. Hij zal in de war zijn en niet kunnen zeggen wie en waar hij is. Hij zal zich ook niet meer herinneren hoe hij gewond is geraakt.

You might be interested:  Wanneer Mag Kind Onder Dekbed Slapen? (Question)

Hoe lang klachten hersenschudding kind?

De klachten van een hersenschudding verdwijnen spontaan, meestal binnen een week. Een klein deel van de kinderen blijft nog wat langer gevoelig voor hoofdpijnklachten en heeft last van aandachts- en geheugenproblemen. Ook kunnen kinderen sneller emotioneel zijn dan voorheen.

Wat moet je niet doen met een hersenschudding?

Zorg voor voldoende slaap, laat je hersenen tot rust komen. Vermijd tv kijken, veel met je telefoon bezig zijn of computerspelletjes doen. Drink geen alcohol. Rijd geen auto als je je niet goed kunt concentreren.

Hoe vaak kind wekken bij hersenschudding?

De eerste 6 uur controleert u uw kind elk uur, daarna elke 2 uur. Gaat u zelf slapen, zet dan de wekker voor uzelf. Wacht dus niet totdat uw kind vanzelf wakker wordt. Als uw kind slaapt, dan moet u het wakker maken.

Hoe test je of je een hersenschudding hebt?

Check of jij hersenschudding hebt

 • Wazig zien *
 • Spraakstoornis *
 • Slaperigheid *
 • Misselijkheid *
 • Hoofdpijn *
 • Geheugenverlies *
 • Duizeligheid *
 • Braakneigingen.

Hoe herken je hersenvliesontsteking bij kind?

Bacteriële hersenvliesontsteking (bacterie) huidbloedinkjes (paarsrode vlekjes die niet verdwijnen als je erop duwt); ernstige hoofdpijn ( kinderen houden hun hoofd vaak achterover); stijve nek ( kind kan de kin niet op de borst leggen); koorts (vaak boven de 39 graden Celsius);

Hoe schedelbreuk herkennen?

Bij een schedelbreuk is er meestal een flinke bloeduitstorting zichtbaar op de plaats van de breuk. Bloedverlies uit het oor of bloeduitstorting rond beide ogen kunnen wijzen op een breuk van de schedelbasis. Verergering van de symptomen is nooit normaal.

Wat kun je doen tegen Hoofdbonken?

Hoe wordt hoofdbonken behandeld? Kinderen die hoofdbonken hebben hier geen behandeling voor nodig. Kinderen hebben zelf geen last van het hoofdbonken en meestal wordt de nachtslaap er niet door gestoord. Een vast bedritueel met aandacht voor ontspanning kan helpen om minder last te hebben van hoofdbonken.

You might be interested:  Wanneer Moet Mijn Kind Een Id Kaart? (Solution)

Hoe lang kun je last hebben van een hersenschudding?

Een hersenschudding is een licht traumatisch hersenletsel. In de meeste gevallen is er geen schade die blijft. Wel kan het een aantal weken tot maanden duren voordat je weer helemaal beter bent. In sommige gevallen houd je er nog klachten aan over.

Waarom mag je niet in slaap vallen bij een hersenschudding?

De arts geeft een wekadvies omdat er een heel kleine kans is dat er door het ongeval een bloedvaatje in de schedel beschadigd is. Een eerste teken hiervan is dat de patiënt suf wordt.

Wat zijn de symptomen van een hersentumor?

Heel wat hersentumoren worden ontdekt naar aanleiding van aanhoudende, met de tijd erger wordende hoofdpijn die al dan niet gepaard gaat met misselijkheid, braken, slechter zien en bewustzijnsdalingen. Die symptomen komen hoofdzakelijk voor door een drukstijging in het hoofd.

Hoe lang niet drinken na hersenschudding?

Wij raden u aan in de eerste 24 uur na het oplopen van de hersenschudding, geen slaapmiddelen en/of alcohol te gebruiken. Bij hoofdpijn kunt u paracetamol gebruiken Ook adviseren wij u de eerste dagen veel te rusten en uw klachten serieus te nemen.

Wat zijn de gevolgen van een verwaarloosde hersenschudding?

De meest voorkomende symptomen van een verwaarloosde hersenschudding zijn:

 • Vermoeidheid, ook al direct na wakker worden in de ochtend.
 • Slapeloosheid (of juist slapen op vreemde tijden)
 • Concentratieproblemen.
 • Somberheid.
 • Stemmingswisselingen.
 • Vergeetachtigheid.
 • Hogere prikkelbaarheid.
 • Problemen met oriëntatie, planning.

Kun je werken met een hersenschudding?

U kunt weer aan het werk gaan als u geen last meer heeft van voortdurende hoofdpijn, dubbelzien en duizeligheid. Het tijdstip om weer te beginnen hangt af van hoe u zich voelt en het soort werk dat u doet.

Leave Comment

Your email address will not be published.