Hoe Moet Ik Mijn Kind Noemen? (Correct answer)

Daarin staat alleen: “De voornamen voor uw kind mogen niet ongepast zijn. Denk hierbij aan scheldwoorden, bespottelijke namen of een naam die bestaat uit veel namen. Ook mag de voornaam geen bestaande achternaam zijn. Behalve als de bestaande achternaam ook een voornaam is.

Hoe zou ik mijn kind noemen?

Plaats een oproepje op Facebook, Twitter of Instagram met de vraag: “ Hoe moet ik mijn kind noemen?” Zo kun je inspiratie opdoen en krijgt de naam van je kind echt een verhaal. Als je kind dan later vraagt waar de naam vandaan komt, heb je wat leuks te vertellen.

Hoe zoek je naam voor kind?

De keuze voor een achternaam kunt u voor de geboorte of bij de geboorteaangifte laten vastleggen. U gaat samen naar de burgerlijke stand om uw naamskeuze te laten vastleggen. Dit kan niet door 1 van u beiden en ook niet schriftelijk. Als u uw kind eerst moet erkennen, maakt u de naamskeuze tijdens de erkenning.

You might be interested:  Wanneer Kind Thuis Corona?

Wat mag je je kind niet noemen?

Verboden in Nederland

 • Dienaar van God.
 • Tsjakkalotte (inderdaad, zo wilde Emile Ratelband zijn dochter noemen )
 • Frans Rolls Royce (ook uit de koker van Emile)
 • TomTom (later alsnog geaccepteerd)
 • F (ook deze bijzondere naam is inmiddels geaccepteerd)
 • Miracle of Love.
 • Maastricht.
 • Urine.

Hoe schrijf je meerdere voornamen?

Twee (of meerdere ) voornamen kunnen samen de (roep)naam vormen. Denk aan Annemarie Nena Noelle Amelie = Anna (alle eerste letters van iedere naam vormen de roepnaam). Of: Marie Louise. Roepnaam: Marilou.

Hoeveel mensen heten Pien?

Aantallen en varianten Pien Pien is een vrij jonge naam en wordt pas sinds ongeveer 1990 als doopnaam gebruikt. In totaal zijn er ongeveer 3.000 vrouwen en meisjes die deze naam dragen. Meestal wordt hij als eerste naam gegeven.

Kan geen jongens naam verzinnen?

Ga gewoon eens beginnen met een lijstje van namen die je wel leuk vindt, ook al vind je ze niet perse leuk genoeg om aan je eigen kind te geven. Namen ‘groeien’ vaak ook als je er vaker over nadenkt. Laat je man hetzelfde doen. Blader door namenlijsten heen en schaaf het lijstje bij.

Kan je je kind Jezus noemen?

In Nederland is het niet bij wet verboden om je kind Jezus te noemen. Wel zijn er sommige gemeenten die deze naam geweigerd hebben in het verleden. In 1960 gaf een stel, dat al twee kinderen had met 5 (de oudste) en 4 (de jongste) voornamen, maar de derde werd een echte klapper.

Waarom krijgt een kind de naam van de vader?

De man was vaak de kostwinner en na het huwelijk was de vrouw toch een beetje het bezit van de man. (vandaar ook dat de vrouw ook vaak een andere achternaam krijgt na haar huwelijk. ) De kinderen die daarna kwamen kregen dan vaak ook de achternaam van de vader.

You might be interested:  Wat Kost Een Beugel Kind 12 Jaar? (TOP 5 Tips)

Hoe origineel is mijn naam?

Check alles over jouw naam Vul hier op de site van de Nederlandse Voornamen Databank (NVD) je naam in en check binnen een paar seconden hoe vaak jouw naam voorkomt en in welk jaar je naam het populairst is geweest. De NVD geeft informatie over 600.000 verschillende officiële voornamen die in Nederland voorkomen.

Welke namen zijn niet toegestaan?

Je mag een kind geen achternaam als voornaam geven. Namen als Hillinga, Zuidema, Vos, en Goeman zijn al eens geweigerd. Een paar geweigerde namen op een rijtje:

 • Urine.
 • TomTom.
 • Miracle of Love.
 • Maastricht.
 • Tsjakkalotte (de dochter van Emile Ratelband)
 • Willemszoon.
 • Dienaar van God.

Welke namen mag je je kind niet geven Belgie?

Volgens het Belgisch recht is de keuze van de voornaam of voornamen vrij, maar de ambtenaar van de Burgerlijke Stand kan de voornaam weigeren in volgende gevallen:

 • De voornaam is verwarrend.
 • De voornaam kan het kind schaden.
 • De voornaam kan schade toebrengen aan derden.

Is een tweede naam verplicht?

Hieronder tips en inspiratie om een tweede naam voor je baby te kiezen! Heel belangrijk: een tweede (of derde) naam hoeft echt niet. Lang niet iedereen geeft zijn kindje meerdere namen. Niemand verplicht je tot het kiezen van een tweede babynaam, dus als je er veel stress van krijgt: doe het vooral niet!

Hoe schrijf je tweede naam?

Het is het gebruikelijkst om een streepje te zetten tussen die twee namen, zonder spaties eromheen: Bakker-Smit, Smit-Bakker, De Jong-Vlietstra, Van Dijk-de Vries. Het streepje is wettelijk niet verplicht: een spatie zou ook mogen. Wel maakt het streepje beter duidelijk dat de namen van twee personen gecombineerd zijn.

You might be interested:  Op Wie Lijkt Mijn Kind? (Solution)

Is een tweede naam ook een voornaam?

Het is immers geen verplichting. Is een voornaam leuk genoeg voor jullie baby, dan is dat toch ook helemaal goed. In het dagelijks leven zal je alleen de eerste naam van je kindje gebruiken. In de meeste gevallen wordt de tweede of derde naam eigenlijk nooit gebruikt, behalve voor officiële gelegenheden.

Hoe schrijf je een dubbele voornaam?

Bij dubbele voornamen worden beide namen vaak met een hoofdletter geschreven. Tussen deze beide namen wordt meestal een streepje (-) geplaatst. Voorletters worden altijd met een hoofdletter geschreven. Na de voorletter komt altijd een punt, gevolgd door de achternaam.

Leave Comment

Your email address will not be published.