Fietshelm Kind 8 Jaar Welke Maat? (Perfect answer)

Om doeltreffend te zijn, moet de helm de juiste maat hebben en goed passen. Een te grote helm kan verschuiven bij een val en geen afdoende bescherming meer bieden wanneer je kind het echt nodig heeft. Voor kinderen van 4 tot 11 jaar kun je kiezen voor maat XS of S (geschikt voor bijna 2/3 van de kinderen in Frankrijk).

Welke maat fietshelm voor kind?

Baby’s hebben een erg klein hoofdje. Fietshelmen met een hoofdomtrek van 44-48 centimeter zijn hiervoor het beste geschikt. Voor fietshelmen voor peuters kun je het beste een fietshelm tussen de 48-52 centimeter kiezen. Bij kleuters zitten de formaten meestal tussen de 52-53 centimeter.

Welke maat helm bij welke leeftijd?

Er is niet een officiële leeftijd die gehanteerd wordt om te bepalen wanneer een kinderhelm geschikt is om te dragen. Het gaat namelijk om de hoofdomtrek van het kind. De allerkleinste helmen hebben een maat met een hoofdomtrek van minimaal 44 centimeter.

Welke maat fietshelm nodig?

Een fietshelm moet ook perfect op je hoofd zitten. Meet de omtrek van je hoofd op ongeveer 2 cm boven je wenkbrauwen. Deze omtrek is gelijk aan de maat van de helm. De maat is goed als je de helm niet ver naar voren en naar achteren kunt duwen.

You might be interested:  Waar Kan Ik Mijn Kind Laten Testen Op Corona?

Welke maat fietshelm kind 10 jaar?

Om doeltreffend te zijn, moet de helm de juiste maat hebben en goed passen. Een te grote helm kan verschuiven bij een val en geen afdoende bescherming meer bieden wanneer je kind het echt nodig heeft. Voor kinderen van 4 tot 11 jaar kun je kiezen voor maat XS of S (geschikt voor bijna 2/3 van de kinderen in Frankrijk).

Hoe bepaal ik mijn helm maat?

Neem een meetlint en leg deze op je voorhoofd, net iets boven je wenkbrauwen. Trek het meetlint naar je achterhoofd, net boven je oren. Haal het meetlint van je hoofd en controleer welke hoofdomtrek het meetlint aangeeft. Gebruik een maattabel om te achterhalen welke maat helm bij deze hoofdomtrek hoort.

Hoe pas je een helm?

Hoe pas je een helm op de juiste manier?

  1. Kies eerst een helm in een maat die past bij jouw gemeten hoofdmaat. Kijk even op onze website voor richtlijnen om je hoofdmaat te meten.
  2. Probeer een vinger tussen je voorhoofd en de helm te duwen. Dit mag niet gaan.
  3. Schudt eens ‘nee’ met je hoofd.
  4. Houdt de helm even op.

Hoe moet een helm passen?

Een helm moet strak zitten, maar mag niet drukken. De wangstukken mogen strak `aan` zitten. Deze vormen zich naarmate de helm vaker/langer wordt gedragen. Let op: merken en types kunnen qua pasvorm verschillen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een fietshelm?

Kies een helm die voldoet aan de Europese norm voor veilige fietshelmen: EN 1078 (voor volwassenen) of EN 1080 (voor kinderen). Een fietshelm voor een snelle speed pedelec moet aan strengere eisen voldoen, daarvoor is keurmerk NTA 8776 nodig. Een helm met keurmerk is veilig, ongeacht de prijs.

You might be interested:  Hoe Lang Duurt Een Hersenschudding Bij Een Kind? (Solved)

Wat is de beste Kinderhelm?

Beste fietshelm baby en peuter Voor kleine kinderen tot 5 jaar komen drie helmen als beste fietshelm uit de test. Het betreft de Abus Anuky, de Nutcase Little Nutty en de Alpina Ximo Flash.

Welke helm past bij mij?

Het type motor dat je rijdt, bepaalt welke uitvoering integraal helm het meest geschikt is, maar je bent natuurlijk vrij om te kiezen. Je gezicht is met een integraalhelm goed beschermd tegen wind, regen en kou. Integraal helmen zijn aerodynamisch zodat je ook bij een langere rit minder snel last van je nek krijgt.

Welke fietshelm voor elektrische fiets?

Fiets je vaak met een elektrische fiets, dan kun je best een fietshelm met een NTA 8766-certificering kopen. Deze helmen zijn speciaal ontworpen voor snelheden tot en met 45 kilometer per uur.

Hoe strak moet een fietshelm zitten?

Strakker hoeft niet. Te strak kan bij valpartijen zelfs schadelijk zijn. Draag je een bril, zorg er dan voor dat de pootjes over de riempjes van de helm zijn geplaatst. De sluiting moet onder de kaken zitten.

Leave Comment

Your email address will not be published.